Пасиран домат со вкус на чили

 

Пакување: 320г
Произведенo од концентирано пире од домат. Содржина на домат 97,7% минимум. Состојки: сок од домати од концентрирано пире од домат (97,7%), вода,  готварска сол, шеќер, природна чили арома. Сува материја минимум 8%. Пастеризирано.
Просечна вредност на 100g производ
Енергетска врeдност: 180kJ / 43kcal
Масти / од кои заситени: 0,1g / 0,05g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 8,5g / 4,8g
Влакна: 0,9g
Протеини: 1,66g
Сол: 1,34g