Мешавина од овошни каши и сокови

 

Пакување: 180мл
Содржина на овошје 100%. Без додаден шеќер. Содржи природно присутни шеќери. Состојки: овошна каша од јаболко 58%, сок од портокал 20%, овошна каша од банана 15%, мешавина од овошни сокови од концентрати и пиреа во променлив сооднос 7% (пире од гуава, концентрирано пире од манго, концентрирано пире од кајсија, сок од ананас и маракуја од концентрат, концентрирано пире од гуава, сок од лимета од концентрат, киви пире). Пастеризирано. Сува материја минимум 14%.

 

Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска врeдност: 312,5kJ / 74,7kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 17,5g / 16,30g
Влакна: 0,43g
Протеини: 0,96g
Сол: <0,1g

 Содржината на сол која е наведена е резултат на природно присутен натриум.