Овошна мешавина од јаболко, киви, банана, ананас и манго

 

Пакување: 180мл
Содржина на овошје 100%. Без додаден шеќер. Содржи природно присутни шеќери. Состојки: овошна каша од јаболко 62%, овошна каша од киви 13%, овошна каша од банана 10%, сок од ананас 10%, овошна каша од манго 5%. Пастеризирано. Сува материја минимум 14%.

 

Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска врeдност: 310kJ / 74kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 17,49g / 16,50g
Влакна: 0,48g
Протеини: 0,79g
Сол: <0,1g

 Содржината на сол која е наведена е резултат на природно присутен натриум.