Овошна мешавина од јаболко, капина и банана

 

Пакување: 180мл
Содржина на овошје 100%. Без додаден шеќер. Содржи природно присутни шеќери. Состојки: овошна каша од јаболко 85%, овошна каша од капина 10%, овошна каша од банана 5%, сок од морков и хибискус (од концентриран сок). Пастеризирано.

 

Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска врeдност: 310,4kJ / 74,2kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 17,57g / 16,30g
Влакна: 0,46g
Протеини: 0,75g
Сол: <0,1g

 Содржината на сол која е наведена е резултат на природно присутен натриум.