Овошна мешавина од јаболко и праска

 

Пакување: 180мл
Содржина на овошје 100%. Без додаден шеќер. Содржи природно присутни шеќери. Состојки: овошна каша од јаболко 44%, овошна каша од праска 28%, сок од јаболко 28%. Пастеризирано. Сува материја минимум 14%.

 

Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска врeдност: 319,5kJ / 76,4kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 18,12g / 16,2g
Влакна: 0,45g
Протеини: 0,75g
Сол: <0,1g

 Содржината на сол која е наведена е резултат на природно присутен натриум.