Овошна мешавина од јаболко, јагода и вишна

 

Пакување: 180мл
Содржина на овошје 100%. Без додаден шеќер. Содржи природно присутни шеќери. Состојки: овошна каша од јаболко 62%, сок од јагода 36%, овошна каша од вишна 2%, сок од морков и црна рибизла (од концентриран сок). Пастеризирано. Сува материја минимум 14%.

 

Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска врeдност: 322,6kJ / 77,1kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 18,31g / 16,40g
Влакна: 0,44g
Протеини: 0,75g
Сол: <0,1g

 Содржината на сол која е наведена е резултат на природно присутен натриум.