Вива Боровинка нектар

 

Пакување: 1Л
Произведен од сок од повеќе видови овошја од концентрат. Содржина на овошје 50% минимум. Состојки: овошни сокови од (боровинка 25%, јаболка 20% и аронија 5%) од концентрат, вода, шеќер, киселина (лимонска киселина). Пастеризиран. Без конзерванси. 
Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска вредност: 200kJ / 48kcal
Масти / од кои заситени: 0g / 0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 11,9g / 11,7g
Влакна: <0,1g
Протеини: 0,1g
Натриум: 0,002g