ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА
НА ВЕБ СТРАНАТА НА ВИВАКС ДОО Скопје

  • Со оваа Политика за колачиња даваме кратко објаснување за тоа што се колачиња, како ги користиме, видовите колачиња кои ги користиме, целта за која користиме колачиња, информациите кои ги собираме со користење на колачиња, колку долго се чуваат податоците собрани преку колачињата, како и дали можете да ги контролирате колачињата.

Што се колачиња и каков вид колачиња користиме

  • Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. На нашата веб страница користиме сесиски колачиња потребни за навигација на веб страницата.

Кои колачиња ги користиме, за која цел и времетраење

  • Колачињата кои ги користиме на нашата веб страница се детално опишани во табелата подолу.

Назив на колаче 

Потребно или непотребно за услугата

Вид на колаче

Кон нас или кон трета страна

Трајно или привремено (сесија)

Рок на чување

Цел

Видови на лични податоци

ASP.NET_SessionId

Потребно

Потребно

Кон нас

Привремено

Додека трае сесијата

Отворање на сесија

обично се користи за одржување на анонимна корисничка сесија од серверот

VivaPolicy

Потребно

Зачувување на Вашите поставки околу политиката на приватност

Кон нас

Привремено

повеќе години(опционално од сетинзите на самиот кориснички пребарувач)

Валидација за кога корисникот прв пат пристапува на сајтот, да се појави форма за согласност со политиките

не се чуваат никакви податоци за корисникот. Ова колаче се користи само за подобро корисничко искуство на сајтот

VivaPolicyNo

Потребно

Зачувување на Вашите поставки околу политиката на приватност

Кон нас

Привремено

еден ден од креирањето на колачето(опционално од сетинзите на самиот кориснички пребарувач)

Валидација за кога корисникот прв пат пристапува на сајтот, да се појави форма за согласност со политиките

не се чуваат никакви податоци за корисникот. Ова колаче се користи само за подобро корисничко искуство на сајтот

1P_JAR

Непотребно

Непотребно

Кон трета страна(google)

Привремено

еден месец од креирањето на колачето

        /

       /

NID

Непотребно

Непотребно

Кон трета страна(google)

Привремено

шест месеци од креирањето на колачето

        /

        /

__Secure-3PAPISID

Непотребно

Непотребно

Кон трета страна(google)

Привремено

две години од креирањето на колачето

        /

        /

__Secure-3PSID Непотребно Непотребно Кон трета страна(google) Привремено две години од креирањето на колачето         /         /
__Secure-3PSIDCC Непотребно Непотребно Кон трета страна(google) Привремено една година од креирањето на колачето         /         /
APISID Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено две години и два месеци од креирањето на колачето         /         /
HSID Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено две години и два месеци од креирањето на колачето         /         /
LOGIN_INFO Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено две години од креирањето на колачето         /         /
PREF Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено Додека трае сесијата         /         /
VISITOR_INFO1_LIVE Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено шест месеци од креирањето на колачето         /         /
YSC Непотребно Непотребно Кон трета страна(youtube) Привремено Додека трае сесијата         /         /

 

Можност за исклучување/контролирање на колачињата и последиците од истото

  • Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваша идентификација. Прифаќањето нагоренаведените колачиња не е задолжителни за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето.
  • Доколку сакате можете да ги избришење или да ги блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат правилно.
  •