Вива Дизни Мики и Пријателите Јаболко нектар
Пакување: 0,2Л
Произведен од концентрат од јаболко, со витамин Ц и калциум. Содржина на овошје 50% минимум. Состојки: сок од јаболко од концентрат, вода, шеќер, киселина (лимонска киселина), калциум лактат, витамин Ц. Пастеризиран. Без конзерванси.
Просечна вредност на 100 ml производ
Енергетска вредност: 192kJ / 46kcal
Масти / од кои заситени: <0.01g / 0.0g
Јаглени хидрати /од кои шеќери: 11,3g / 10,7g
Влакна: <0.1g
Протеини: 0.01g
Натриум: 0.01g
Калциум: 112mg
Витамин Ц: 9.0mg